Jeg har slurvet en del med oppdatering av denne bloggen en stund nå. Det har vært hektisk med universitets-arbeid, presentasjoner, forelesninger, samliv, og litt annet, men nå på en søndag med bare ett par uker igjen av semesteret så er det på tide å skrive litt igjen.

Det foregår ett stort prosjekt til ett av fagene mine hvor vi skal arrangere en stand ute på campus med den hensikt å bedre studentenes opplevelse på en måte vi finner ut av. Prosjektet heter StudentSaver/StudentSaviour, og ideen er å vise enkle grep man kan ta for å spare penger. Jeg har ansvaret for Research i denne rollen, og holder meg til akademisk litteratur angående dette. da jeg er rimelig ræva på sparing sjøl, og alltid har vært det! 😛

Prosjektet og arbeidet med å få det på beina er ganske interessant, å lese om merkevare lojalitet, kjøper psykologi, markedsføring, studenters kjøps og spisemønstre, utføre undersøkelser, utarbeide sosiale medie sider, og så videre. er variert og spennende, enn om jeg personlig ikke har lagt alt for mye tid i det. Derfor sitter jeg i skrivende stund i biblioteket på universitetet for å gjøre mer arbeid og undersøkelse.

Utover det har jeg som nevnt også en presentasjon å forberede meg til. jeg har hatt en presentasjon tidligere dette semesteret som var uten karakter, som forberedelse om du ikke har hatt for mange presentasjoner før. Jeg har vært litt bråkjekk muntlig rundt presentasjoner ettersom jeg har hatt hundrevis av de hjemme i Norge i forskjellige former og formater som elev student og medarbeider.

Arbeidet her er som det typisk er rundt en skoleoppgave. Gjør en haug med research, skriv ned det du finner, formater det til ett manus, og presenter det med gruppa den dagen det gjelder. Så langt har jeg sett filmen jeg skal presentere om, og gjort meg noen meninger om hvordan jeg skal skrive min del av oppgaven, Temaet jeg har fått utdelt er så kaldt «Mise-En-Scene» ett større begrep som tar for seg alt du ser på skjermen av typen belysning, kostymer, lokasjoner, rekvisitter, kameraplassering og bevegelse, og utifra det, prøve å gjøre ett poeng ut av valgene som er tatt av regissør og produksjonsselskapet.

Det er arbeid jeg fant grusomt kjedelig forrige semester, men heldigvis har jeg forstått verdien av det og føler er mer spennende enn da film kritikk foreleseren min begynte å spy ut dette franske begrepet jeg ikke hadde filla peiling på for 4-5 måneder siden.

Forelesningene går litt hipp som happ. Jeg er der hver gang, jeg skriver notater eller gjør godt arbeid mesteparten av tiden. Enn om enkelte ganger ser jeg tilbake på notatene mine og stusser kraftig på hva jeg har skrevet og tenkt i øyeblikket jeg har skrevet dem. Før var det fordi håndskriften min var fullstendig uleselig, men med tid og øvelse som jeg har hatt siste 6 månedene har dette kommet seg. Stavskriftformen som ble innført på Filtvet skole fordi jeg og ett par andre i klassen min ikke klarte å skrive leselig løkkeskrift, blir stadig litt og litt bedre og har gått fra ræva til gjennomsnittlig, endelig, 17 år etter jeg begynte å lære hvordan man skriver på den måten.

Jeg har også skjønt at jeg liker enkelte fag/moduler bedre enn andre. Moduler hvor jeg kan arbeide praktisk og kreativt er det som fascinerer absolutt mest. Sånn som Podkast-oppgaven vi hadde noen måneder tilbake. hvor jeg fikk frie tøyler og scoret en 73/100. filmoppgaven fra ifjor, eller grafisk design.

Grafisk Design biten har vært en oppgave og ett helt fag dette semesteret med Grafisk designer Ian Lock. Som har mer enn 25 års erfaring med print og grafisk design, og jobber aktivt i feltet. Han virker ekstremt positiv til arbeidet jeg gjør, og Fredag denne uka kom han bort til meg midtveis i en forelesning og ga meg komplimentet «I admire your work» Som på norsk betyr «jeg beundrer arbeidet ditt» og en med så lang erfaring i dette feltet er ikke noen hvem som helst som skryter av meg uoppfordret. Det tar jeg med meg videre og er veldig stolt av.

Det er vel egentlig alt om hvordan ståa er her nede, nå står det ett par timers arbeid på plakaten mot en presentasjon, en stand, og litt annet, på en helt vanlig søndag. Gleder meg til fortsettelsen!

KORNELIUS

You may also like

Leave a comment