Den fantastiske overraskelsen!??

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Siden forrige innlegg har jeg opplevd noe som garantert blir ett av mine kjæreste minner. Ikke bare fikk jeg muligheten til å overraske alle mine nærmeste, men jeg fikk kjenne på akkurat hvor komfortabel jeg egentlig er med å reise på egenhånd, og hvor uredd jeg egentlig er for å være på ukjent grunn. Alt i alt en kjempe positiv tur, og den vil jeg fortelle om.

Mine besteforeldre hadde ett ganske stort jubileum fredag forrige uke. Fredag 12.oktober hadde de vært gift i 50 år. Med en skillsmisse statistikk som stadig vokser ute i verden er dette på mange måter en bragd, men først og fremst er det ett løfte gitt mellom to mennesker som står til dags dato, ett løfte om å elske hverandre fra dag 1 til evigheten, og fra det har det grodd frem en kjernefamilie i trygge rammer.

Ettersom jeg nylig har begynt som student i Winchester og bor i England fast var det naturlig nok at jeg ikke kunne delta når de skulle på restaurant og feire dette gullbryllupet sammen med mine foreldre, og mine to yngre søsken. Alle har vært utelukkende positive til at jeg reiser over og får en helt ny start etter flere år med misnøye der jeg har vært. Likevel var det jo trist at storebroren, sønnen og førstefødte barnebarnet ikke kunne være der sammen med dem.

Mamma og pappa hadde snakket seg imellom om hvorvidt det var mulig å få meg over dammen til dette arrangementet, men min pappa, småsleip og overlykkelig om han kan overraske, hadde sagt at jeg skulle på en Kostymefest den dagen og dermed hadde noe annet planlagt. Men i sitt hodet planla han likevel en overraskelse for hele familien. Ingen forventet det, og det ville bli ett minne for livet om det gikk knirkefritt for seg.

Seint torsdag kveld. Jeg hadde akkurat kommet tilbake til hybelen etter en spontan gåtur. Jeg åpnet maccen og Facebook. Der lå det en melding på Messenger og ventet på meg fra pappa, hvor han forklarte at han hadde ett merkelig hysjhysj forslag. Dette er som oftest veldig interessant når han sender til meg, og jeg koblet ikke umiddelbart hva det kunne være.

Neste melding var ett skjermbilde av flybiletter mellom London Heathrow og Gardemoen. min umiddelbare reaksjon var, “Å f***, nå får jeg besøk”… Frem til jeg studerte bildet litt nærmere, og så at ikke bare var dette billetter for lørdag og søndag førstkommende helg litt over 24 timer “fra nå”. Men første billetten var fra London til Oslo, ikke omvendt. Da gikk det opp ett lys. Min geniale pappa ville ha meg til Norge for å feire gullbryllup!

Uten å blunke takket jeg ja, og begynte å søke meg frem til ei rute så jeg kunne komme til Heathrow med tog. Med god tid til sikkerhetskontrollen og potensielt få meg noe mat om nødvendig. Jeg skulle ikke være i Norge mer enn ett døgn så jeg pakket ikke noe bagasje. Kun passet mitt, telefonen min og ett headsett ble med meg. Det ville gjøre alt så mye mer effektivt når jeg kom frem dit jeg skulle.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print